1. Anasayfa
  2. İçecek Tarifleri
  3. İncaz Hoşafı Tarifi

İncaz Hoşafı Tarifi

Şef Şef -

- 2 dk okuma süresi
218 0
incaz-hosafi-tarifi

İncaz Hoşafı Nedir?

İncaz Hoşafı, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ve bazı Orta Doğu ülkelerinde sıkça tercih edilen, hem besleyici hem de lezzetli bir içecektir. Ancak, bu hoşafın tam anlamıyla sofralarınıza layık bir şekilde hazırlanabilmesi için bazı önemli noktalara dikkat edilmesi gerekir. Şimdi gerekli malzemeler hazırladıysanız, incaz hoşafının tarifine hemen geçebiliriz.

  • Hazırlanma Süresi: 10 dakika
  • Pişirme Süresi: 30 dakika
  • Kaç Kişilik: 6 Kişilik
İncaz Hoşafı Tarifi
İncaz Hoşafı Tarifi

İncaz Hoşafı için Gerekli Malzemeler

  • 500 Gr. kuru kırmızı erik (eğer yok ise incir ilede yapabilir.)
  • 6 Su bardağı su
  • 5 Su bardağı toz şeker
  • 1 Adet çubuk tarçın

İncaz Hoşafı Tarifi – Nasıl Yapılır?

İncaz hoşafı yapmak için öncelikle kuru erikleri geniş bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek 1-2 saat kadar suda bekletin.Erikler yumuşadıktan sonra süzün ve temiz bir tencereye aktarın.

Üzerine 6 su bardağı su ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında toz şekeri ekleyin ve şeker tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Çubuk tarçını veya karanfilleri bu aşamada ekleyin.

Orta ateşte, erikler iyice yumuşayana kadar, yaklaşık 30-40 dakika pişirin. İncaz hoşafınız sıcak veya soğuk olarak servise hazır. Afiyet olsun!

Benzer içecek tarifleri incelemek için kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Bir porsiyon incaz hoşafı kaç kaloridir?

Bir porsiyon incaz hoşafı 300 kaloridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir