1. Anasayfa
  2. Pratik Yemek Tarifleri
  3. Socca Tarifi

Socca Tarifi

Şef Şef -

- 3 dk okuma süresi
238 0
socca-tarifi

Socca Tarifi, özellikle Fransa’nın Nice bölgesinde popüler olan, nohut unu ile yapılan ince ve gevrek bir krep ya da gözleme türüdür. Temelde nohut unu, su, zeytinyağı ve tuzla hazırlanan basit bir hamurdan oluşur. Fırında ya da tavada pişirilir ve genellikle sıcak servis edilir.

Hazırlanma Süresi: 40 dakika

Pişirme Süresi: 15 dakika

Kaç Kişilik: 4 Kişilik

Socca Tarifi
Socca Tarifi

Socca Tarifi için Gereken Malzemeler

  • 1 Su bardağı nohut unu
  • 1 Su bardağı su
  • 1/4 Su bardağı zeytinyağı
  • 1 Çay kaşığı tuz
  • Bir tutam karabiber
  • Üzeri kısmı için taze kekik ve biberiye

Socca Tarifi – Socca Nasıl Yapılır?

Socca hazırlamak için öncelikle bir karıştırma kabında nohut ununu, suyu, tuzu ve karabiberi bir araya getirin. Elde edeceğiniz hamurun kıvamı, akışkan ve pürüzsüz olmalı; koyu kıvamlı bir karışım olmamasına dikkat edin. Eğer hamur kalın olursa, azar azar su ekleyerek kıvamını açabilirsiniz.

Hazırladığınız karışımı, lezzetlerin daha iyi bütünleşmesi için yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Bu sırada fırınınızı 220 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakın.

Fırına dayanıklı bir döküm tava ya da uygun bir fırın kabını fırına yerleştirip 5 dakika kadar iyice ısınmasını sağlayın. Ardından, ısınmış tavayı dikkatlice çıkararak üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin ve yağı tüm yüzeye yayın.

Dinlenmiş karışımı tavaya dökün ve hamurun eşit şekilde yayılması için tavayı hafifçe sallayın. Socca’yı, fırının sıcaklığında yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirin. Üstü altın sarısı bir renk alıp kenarları hafifçe kabardığında pişmiş demektir.

Fırından çıkardığınız sıcak socca’yı dilimleyerek servis edin. Üzerine taze kekik ya da biberiye serperek lezzet katabilirsiniz. Hemen sıcak sıcak afiyetle tüketebilirsiniz!

Benzer pratik yemek tarifleri incelemek için kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Bir porsiyon socca kaç kaloridir?

Bir porsiyon socca 150 kaloridir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir