Torta Della Nonna Tarifi, İtalyan mutfağının sevilen tatlılarından biri olan Torta della Nonna, ismiyle “Büyükanne Pastası” anlamına gelir. Bu klasik tatlı, krema dolgulu çıtır hamuru ve üstünü süsleyen çam fıstıklarıyla özellikle Toskana bölgesinde oldukça meşhurdur. İşte bu lezzetli tatlıyı evinizde kolayca yapabilmeniz için bir Torta della Nonna tarifi sizlerle paylaşıyoruz.
- Hazırlanma Süresi: 30 dakika
- Pişirme Süresi: 40 dakika
- Kaç Kişilik: 6 Kişilik

Torta Della Nonna için Gereken Malzemeler
- 250 Gr. un
- 125 Gr. soğuk küp doğranmış tereyağı
- 1 Adet yumurta
- 80 Gr. toz şeker
- 1 Paket vanilin
- Bir tutam tuz
- 2-3 Yemek kaşığı soğuk su
Krema harcı için gereken malzemeler;
- 500 ml süt
- 4 Adet yumurta sarısı
- 100 Gr. toz şeker
- 1 Yemek kaşığı un
- 1 Paket vanilin
Üzerini süslemek için;
- 30 Gr. çam fıstığı (tercihenize bağlı başka ürünlerde kullanabilirsiniz.)
- Pudra şekeri
Torta Della Nonna Tarifi – Nasıl Yapılır?
Hamuru hazırlamak için önce un, tuz, toz şeker ve vanilyalı şeker bir karıştırma kabına eleyin. Soğuk tereyağını küçük parçalar halinde ekleyip parmak uçlarınızla karıştırarak unla bütünleştirin. Yumurtayı ve biraz soğuk suyu ilave edin, homojen bir kıvam alana kadar yoğurun. Hamur toparlanınca üzerini streç filmle örtün ve yarım saat buzdolabında dinlendirin.
Krema hazırlığı için sütü bir tencerede ısıtın, fakat kaynama noktasına getirmeyin. Başka bir kapta yumurta sarılarını şeker ve un ile birlikte çırpın. Kıvam alana dek çırpma işlemine devam edin. Ilık sütü yavaşça ve sürekli karıştırarak yumurta karışımına ekleyin. Homojen bir karışım elde ettikten sonra tencereye geri aktarın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak kremanızı koyulaştırın. Krema kaynamaya başladığında birkaç dakika daha pişirin, sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
Pişirme işlemine geçme aşaması için buzdolabından çıkardığınız hamurun 2/3’ünü tart kalıbı boyutunda açın ve tabana yayın. Kremanızı hamurun üzerine dökün ve düzgünce yayın. Kalan hamur ile ince şeritler yaparak, pastanın üzerine ızgara şeklinde yerleştirin. Bu adım isteğe bağlıdır. Üzerine çam fıstıkları serpiştirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve pastayı 35-40 dakika, ya da hamur altın rengine dönene kadar pişirin. Pişen pastayı fırından alıp oda sıcaklığında soğutun. Soğuyan pastanın üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek isterseniz sıcak, isterseniz soğuk servis yapın.
Bu özel ve leziz İtalyan tatlısının tadını çıkarın! Afiyet olsun.
Benzer tatlı tarifleri incelemek için kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.
Bir porsiyon Torta Della Nonna kaç kaloridir?
Bir porsiyon Torta Della Nonna 380 kaloridir.

